Befaamde MET Gala uitgesteld vanwege coronavirus

17 maart 2020 09:02

Het beroemde mode-evenement in The Metropolitan Museum of Art, oftewel het MET Gala, is uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat meldde Anna Wintour, die sinds 1995 voorzitter is van het evenement.

"Vanwege het onvermijdelijke en verantwoorde besluit van het Metropolitan Museum om zijn deuren te sluiten, wordt het openingsavondgala uitgesteld"

Het thema van 2020 is About Time: Fashion and Duration. Het gala zou op 4 mei gepresenteerd worden door Emma Stone, Meryl Streep en Lin-Manuel Miranda. Ook wordt de tentoonstelling About Time van het Costume Institute, die in het museum zou openen, uitgesteld. 

"Vanwege het onvermijdelijke en verantwoorde besluit van het Metropolitan Museum om zijn deuren te sluiten, worden 'About Time' en het openingsavondgala naar een latere datum uitgesteld", laat Anna in een verklaring weten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Anouk zit noodgedwongen vast in Marokko door corona

Het MET Gala is een jaarlijks benefietgala voor de modeafdeling van het Metropolitan Museum of Art in New York. Elk jaar trekt het event, dat wordt gezien als één van de belangrijkste avonden in de entertainmentindustrie, veel beroemdheden die voor het gala hun mooiste outfits aantrekken passend bij het thema van dat jaar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dit gebeurde er een jaar geleden, toen alles nog normaal was

Ondanks deze beslissing, loopt Amerika naar verluidt achter op West-Europa wat betreft het nemen van maatregelen rond corona.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!