Beeld © ANP

EK Voetbal 2020 uitgesteld wegens corona

17 maart 2020 13:26

Vervelend nieuws voor alle voetbalfanaten in Nederland. Het EK Voetbal 2020 wordt uitgesteld, vanwege het coronavirus. Dat heeft voetbalbond UEFA besloten in overleg met alle voetbalbonden. Het EK zal nu van 11 juni tot 11 juli volgend jaar gespeeld worden. Het is al het zoveelste evenement dat geen doorgang kan vinden door het virus. Eerder zijn Koningsdag en The Passion al gecanceld.

Het overslaan van het EK in deze zomer is niet zonder gevolgen voor de voetbalbond. De UEFA zit zichzelf namelijk flink in de weg met alle evenementen. In de zomer staat namelijk het EK voor vrouwen op de agenda, in Engeland. Wellicht dat het vrouwentoernooi dan ook verplaatst moet worden, naar 2022. Dan is er namelijk geen groot toernooi gepland in de zomer. Het WK voor mannenvoetbal is dan in de winter, in Qatar.

Dan is er ook nog eens de Nations League waar rekening mee gehouden moet worden. Dat is een relatief nieuw landentoernooi van de voetbalbond.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Koningsdag Maastricht 2020 gaat niet door

Ook moet de UEFA rekening houden met die andere voetbalbond: de FIFA. Zij hebben namelijk grootse plannen om een WK voor clubteams op poten te zetten. Dat WK moet vanaf 2021 één keer in de vier jaar gehouden worden.

Het EK Voetbal zou dit jaar voor het eerst in meerdere landen georganiseerd worden. In twaalf landen maar liefst. Nog nooit eerder zouden zoveel landen tegelijk gastland zijn. De openingswedstrijd had in Rome gespeeld moeten worden en de finale in Londen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

The Passion dit jaar door corona zonder publiek

Voor de heren in het Nederlands elftal is het ook een flinke tegenslag. Zij hadden zich na afwezigheid op het EK in 2016 en het WK in 2018 namelijk eindelijk weer eens geplaatst voor een groot toernooi.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!