De presentatoren van het Eurovisiesongfestival 2020. Beeld © AVROTROS

Jan Smit over streep door songfestival: 'Begrijp de maatregel'

18 maart 2020 15:23

Het Eurovisiesongfestival gaat niet door in 2020, melden de organiserende partijen eerder vandaag. Voor het presentatietrio Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit is dat uiteraard een tegenvaller. Jan reageert op het afblazen van het liedjesfestijn.

"Ga er persoonlijk vanuit dat we volgend jaar alsnog kunnen knallen in Rotterdam"

Op zijn persoonlijke Instagram account reageert Jan op het nieuws. "Gezondheid gaat boven alles", schrijft hij. "Ik begrijp dat elke maatregel die nodig is, wordt getroffen. Zo ook deze."

Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, zegt op Instagram Stories: "Met veel moeite moet ik zeggen dat Eurovision 2020 uitgesteld wordt. In een wereld waar muziek ons verbindt, is veiligheid nu het belangrijkst. Ik hoop jullie te zien in 2021!" Nikkie zou via de onlinekanalen van het songfestival verslag doen van het event. Cornald Maas, die het evenement van commentaar voorziet, laat weten: "Helaas - het is niet anders, en het was onvermijdelijk gezien de ernst van het coronavirus."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Eurovisiesongfestival uitgesteld vanwege coronavirus

Edsilia Rombley retweet de tweet van Cornald en heeft een filmpje opgenomen waarin ze vertelt 'heartbroken' te zijn.. Chantal Janzen plaatst het officiële statement van de EBU in haar Instagramstory, en zegt dat "veiligheid het allerbelangrijkste is", en dat "veiligheid voor gaat".

De EBU maakte eerder vandaag ook bekend dat het nog niet zeker is wanneer het songfestival wél zal worden gehouden. Wel is duidelijk geworden dat alle betrokken partijen de mogelijkheid onderzoeken om het liedjesfestijn in 2021 alsnog in Rotterdam plaats te laten vinden. Jan heeft daar geen zorgen over. "Ik ga er persoonlijk van uit dat we volgend jaar alsnog kunnen knallen in Rotterdam. Wordt ongetwijfeld vervolgd", besluit hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Uitstellen Eurovisiesongfestival zorgt voor veel vragen

De Nederlandse inzending dit jaar zou van Jeangu Macrooy komen. Onlangs maakte hij het nummer bekend waarmee hij mee zou doen: 'Grow'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!