Beeld © Warner Brothers

Met deze online lessen word je een échte Harry Potter

30 maart 2020 12:39

Veel Harry Potter-fans vinden het al lange tijd vreselijk jammer dat de toverwereld geen werkelijkheid is. Met games en bordspellen is de wereld van Zweinstein al een stukje dichterbij gekomen, maar nu is er iets waardoor je je écht een tovenaar of heks kunt wanen: heuse toverlessen, zoals Harry Potter die ook kreeg.

De lessen, zoals Toverdranken of Verweer tegen de Zwarte Kunsten, die de kleine Harry volgden, zijn nu online beschikbaar voor ons allemaal. Dat komt dus als geroepen, in deze periode waarin veel mensen tijd te doden hebben.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Einde Harry Potter zorgde voor alcoholverslaving Daniel Radcliffe

Een aantal fans van het eerste uur, ook wel Potterheads genoemd, is een online platform gestart: Hogwarts Is Here. Op dit platform kun je je inschrijven als leerling in Zweinstein en dezelfde lessen volgen als Harry, Ron, Hermelien en Draco. Je kunt zelf kiezen bij welke afdeling je wilt horen: Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwadderich.

Na de inschrijving kun je dus lessen volgen op elk gebied van tovenarij. Dat wil zeggen dat je kunt leren over de Geschiedenis van de Toverkunst of hoe je jezelf in een ander wezen verandert tijdens een lesje Transfiguratie. Wie denkt dat het allemaal appeltje-eitje is, heeft het mis mis. Ieder vak bestaat uit negen lessen die bestaan uit een hoop leeswerk. Om een vak te halen moet je ook nog eens essays schrijven en een tentamen maken. Genoeg te leren en doen, dus!

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harry Potter-actrice zwanger van jongste zoon Hugh Hefner

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!