Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

'Ajax zegt contract met Nouri formeel op'

30 maart 2020 22:30

Ajax heeft het contract met Adbelhak Nouri formeel opgezegd. De club heeft tot nu steeds het salaris doorbetaald van de speler die in 2017 ineenstortte tijdens een wedstrijd tegen Werder Bremen. Hij kon daarna niet meer voetballen.

De Telegraaf meldt dat Ajax het contract heeft opgezegd. De krant schrijft ook dat de club met de familie Nouri in gesprek blijft over verdere stappen. 

Communicatie

Zijn broer vertelde deze week dat Nouri niet langer in coma ligt, maar dat hij in een rolstoel zit. "Op goede dagen is er communicatie mogelijk. Hij geeft bevestiging met zijn wenkbrauwen", zei Abderrahim in DWDD. "Dat kan hij niet lang volhouden. Wat voor ons heel makkelijk is, lijkt topsport voor hem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Broer: 'Nouri is wakker, hij communiceert met zijn wenkbrauwen'

Het klinkt wrang om zijn contract op te zeggen, maar in de voetballerij is dit gebruikelijk. Omdat het contract van 'Appie' bij Ajax op 1 juli 2020 afloopt, moet de club voor 1 april aangeven of ze de overeenkomst wil verlengen of beëindigen. Anders wordt het aflopende contract automatisch verlengd tegen dezelfde voorwaarden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers houden het niet droog bij DWDD-special over Nouri

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!