Beeld © ANP

Premier Rutte betaalt influencers voor hulp tijdens coronacrisis

02 april 2020 16:29

De 'Samen Alleen'-campagne van de overheid kan wel wat extra kracht gebruiken, moet Mark Rutte (53) gedacht hebben. De minister-president heeft in totaal tien influencers en YouTubers ingezet om zijn boodschap te versterken. En dat mag blijkbaar wat kosten.

Het kabinet wil meer jongeren bereiken met hun coronacampagne en heeft daarom verschillende influencers om hulp gevraagd. De Samen Alleen-boodschap moet namelijk ook bij de jongere generatie aankomen - die denkt nu soms nog dat corona hen niet kan raken. Met hun grote bereik moedigen de tien YouTubers en influencers hun volgers aan om thuis te blijven tijdens de crisis. Bovendien krijgen zij betaald om deze boodschap over te brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kalvijn geeft influencers steuntje in de rug

YouTuber Qucee, Thomas Brok (korthom), Défano Holwijk, Sophie Milzink, Hanwe, Rutger Vink, Bilal Wahib, Giel de Winter (StukTV), Shaquille Montèl Polak en Didi Shanna zijn allemaal gevraagd om mee te werken aan de campagne. Het tiental is gekozen op basis van bereik bij jongeren tussen de veertien en negentien jaar, maar er werd ook rekening gehouden met de etnische achtergrond, leeftijd en sekse van hun doelgroep. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boxing Influencers uitgesteld wegens coronavirus

Hoeveel het invloedrijke groepje betaald krijgt, is onbekend. Daar wil Rutte zelf ook geen antwoord op geven. Talpa, dat meerdere influencers uit bovenstaand lijstje vertegenwoordigt, heeft laten weten dat het lager ligt dan wat er normaal gesproken betaald zou moeten worden. Volgens de site GeenStijl komt de totaalsom neer op een bedrag tussen de 60.000 en 100.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is hoe influencer Shifra Jumelet woont

Het is voor de meeste influencers, en zeker diegenen die niet voor deze klus zijn benaderd, ook een zware tijd. Ze zien massaal hoe hun sponsoren zich terugtrekken. Voorheen deelde menig influencer nog dagelijks zijn of haar maaltijd, zoals te zien is in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!