Beeld © ANP

Van der Weijden schrapt Elfstedenzwemtocht vanwege coronavirus

08 april 2020 14:02

Maarten van der Weijden (39) zal dit jaar niet proberen de Elfstedentocht te zwemmen. Hij heeft de tocht van bijna 200 kilometer geschrapt vanwege het coronavirus. "Dat was geen eenvoudige beslissing, want het liefst had ik ook dit jaar veel geld opgehaald voor kankeronderzoek en -projecten. Maar eerlijk gezegd, dat voelt gewoon niet goed", laat hij weten.

"Mensen hebben hun dierbaren verloren"

Van der Weijden zou van vrijdag 28 augustus tot en met maandag 31 augustus door Friesland zwemmen. In meerdere plaatsen zouden mensen een eindje met hem zwemmen. Ook eind augustus zal het leven van veel Nederlanders nog worden beheerst door het coronavirus, aldus Van der Weijden, "zelfs als het virus dan hopelijk onder controle is. Mensen hebben hun dierbaren verloren. Zijn zelf nog aan het aansterken. Of zijn aan het bijkomen van de fantastische zorg en ondersteuning die zij geleverd hebben, in welke vorm dan ook." Van der Weijden schrijft dat de aandacht naar die mensen moet uitgaan, en niet naar hem.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Maarten van der Weijden ziet zijn droom uiteen spatten

Van der Weijden, die zelf genas van leukemie, haalde miljoenen euro's op voor onderzoek naar kanker met zwemacties, zoals de Elfstedenzwemtocht in Friesland. Vorig jaar voltooide hij de tocht langs de elf Friese steden, een jaar eerder moest hij na 163 kilometer stoppen.

Eerder dit jaar moest Maarten een poging een wereldrecord zwemmen te breken. Aan Fatima vertelde hij toen of hij het nog ziet zitten om een nieuwe poging te wagen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Maarten van der Weijden probeert wereldrecord te verbreken

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!