Van onze partner Flora Plant

Miljuschka helpt je om de lekkerste bramencake te maken

15 april 2020 11:00

Als je al de hele week zin hebt om te bakken en iets lekkers op tafel te toveren, dan is dit het moment. Kom je er niet helemaal uit wat je wilt maken? Miljuschka Witzenhausen is je redder in nood.

Televisiekok Miljuschka komt haar dagen wel door. Ze heeft namelijk afgelopen weekend een bake along op haar Instagram en Facebook georganiseerd voor alle thuiskoks. En aan inspiratie mist het niets! Zij laat hier namelijk stap voor stap zien hoe jij de lekkerste bramencake op tafel tovert. 

En dat hoeft niet altijd met traditionele ingrediënten te zijn. Neem nou eens roomboter. Miljuschka gaat aan de slag met een vervanger: Flora Plant. Het smaakt als roomboter, ziet eruit als roomboter, heeft alle goede eigenschappen van roomboter én is volledig plant based. Goed voor jezelf en goed voor moeder natuur. Niets mis mee dus. 

Zin om vandaag of deze week een heerlijke taart te bakken? Probeer het dan eens met Flora Plant. Dat heeft net zo’n lekkere romige smaak, maar is 100% plant based en beter voor de planeet. Op het Instagram-account of de Facebook-pagina van Miljuschka kun je de bake a long zien van afgelopen maandag. Daar laat ze precies zien hoe makkelijk en lekker je kunt bakken met Flora Plant.

Krijg jij nou geen genoeg van bakken en ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten? Kijk dan hier.

Het recept voor de lekkerste bramencake ooit!

Voor de cake

  • 45 gr Flora ongezouten, gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 180 ml water
  • 300 gr bloem
  • 300 gr suiker
  • 1,5 tl baking soda
  • 2 grote eieren
  • 100 gr bramen (vers en/of bevroren)

Voor de frosting

  • 300 gr Flora gezouten, op kamertemperatuur
  • 180 gr poedersuiker
  • 180 gr witte chocolade
  • Vers bietensap, ongeveer 3 eetlepels

Voor de topping

  • 150 gr bramen (vers en/of bevroren)
  • 1 doosje eetbare viooltjes (of andere eetbare bloemen of kokosflakes)

De cake

  • Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in met Flora en bekleed met bakpapier. Zorg dat de randen eroverheen hangen. Die heb je straks nodig om de cake uit de vorm te tillen. De cake in de vorm die in dit recept is gebruikt wordt niet heel hoog dus als je hem liever hoger hebt dan moet je de verhoudingen aanpassen.
  • In een mengkom klop je samen de bloem, suiker, baking soda en het zout. Voeg het water toe plus de eieren, de Flora en een snufje zout.
  • Pureer de bramen en zeef de pitjes eruit. Doe de gepureerde bramen door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad indien nodig. Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake eerst in de vorm nog een minuut of tien koelen, haal hem dan met het papier eruit en zet op een cakerek om volledig af te koelen.

Frosting

  • Voor de frosting doe je de Flora samen met de poedersuiker in een kom en dit klop je licht en romig.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie, laat heel even afkoelen en giet dan bij de frosting. Klop door tot je een mooi romig geheel hebt.
  • Verdeel de frosting nu over 4 kommen. In de eerste kom doe je 2,5 tl bietensap. In de volgende doe je 1 tl, in de volgende ½ tl en in de laatste een ¼ tl bietensap.
  • Klop het bietensap goed door de frosting zodat je een egaal geheel hebt in vier verschillende tinten.
  • In het midden van de – volledig afgekoelde – cake doe je de donkerste kleur diagonaal over de cake. Aan beide kanten daarvan doe je wat van de tweede kleur, dan de derde en je eindigt met de lichtste kleur aan de punten.
  • Neem nu een kleine spatel en ga met de spatel van punt tot punt terwijl je strepen trekt in het verlengde van de kleuren zodat ze een beetje in elkaar overlopen.
  • Bedek de cake aan een kant met de bramen en doe de viooltjes ertussen.
  • En klaar is de lekkerste bramencake ooit!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!