Premier Mark Rutte. Beeld © ANP

Rutte hoopt volgende week helderheid te geven over evenementen

16 april 2020 18:56

Het kabinet hoopt volgende week ook helderheid te geven over vergunningsplichtige evenementen die tot 1 juni verboden zijn vanwege het coronavirus. "We kijken of we daar volgende week al iets over kunnen zeggen", zei premier Mark Rutte in de Tweede Kamer.

"We kijken of we daar volgende week al iets over kunnen zeggen"

Op 21 april maakt het kabinet duidelijk hoe het verder gaat met de sluiting van scholen en horeca. Dan wordt dus ook mogelijk meer bekend over muziekfestivals en sportwedstrijden. Een groep van medische deskundigen (OMT) adviseert het kabinet daarover.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Premier Rutte betaalt influencers voor hulp tijdens coronacrisis

Rutte zei "niet optimistisch" te zijn dat dan al veel maatregelen worden versoepeld. Zolang er geen vaccin en groepsimmuniteit is, zal de 1,5 meter afstand in acht moeten worden genomen, zei hij. Die regel "zal nog een tijd bij ons blijven".

Concertorganisator MOJO denkt intussen al na over de alternatieve invulling van de evenementen komende zomer. "Je moet je natuurlijk wel afvragen of er nog sprake is van een sfeertje als je in een Ziggo Dome bent en daar zitten maar 2000 mensen in plaats van 17.000. En of het überhaupt te realiseren is", zei directeur Ruben Brouwer daar eerder deze week op KINK al over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!