Teleurstelling bij organisatie Pinkpop is 'onvoorstelbaar groot'

21 april 2020 19:47

Pinkpop moet noodgedwongen de 51e editie doorschuiven naar volgend jaar. Het festival, het langstlopende jaarlijkse popfestival ter wereld, kan dit jaar niet doorgaan als gevolg van de verlengde coronamaatregelen. De 51e editie van Pinkpop staat nu op 18, 19 en 20 juni 2021 in de agenda.

"Ondanks dat staan we volledig achter dit besluit, aangezien jullie gezond- en veiligheid en ook die van alle andere betrokken partijen onze hoogste prioriteit heeft"

"Met pijn in ons hart moeten we aankondigen dat de 51e editie van Pinkpop helaas niet in 2020, maar pas in 2021 zal plaatsvinden", communiceerde de festivalorganisatie dinsdagavond al tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte over de verlening van de coronamaatregelen. "Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van Pinkpop onvoorstelbaar groot, maar ondanks dat staan we volledig achter dit besluit, aangezien jullie gezond- en veiligheid en ook die van alle andere betrokken partijen onze hoogste prioriteit heeft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smeets laat zich uit over de toekomst van Pinkpop

De festivalorganisatie werkt nog aan een plan voor de verkochte tickets. Duidelijk was al dat Pinkpop is aangesloten bij de landelijke 'Bewaar je ticket-regeling', waarbij kaarten geldig blijven voor de editie van volgend jaar. "Wij begrijpen dat er vragen leven, maar om meerdere redenen hebben we even de tijd nodig en we hopen op jullie begrip en medewerking wat dat betreft", aldus de organisatie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Mr. Pinkpop' Jan Smeets besmet met coronavirus

Ook de 40e editie van Parkpop in Den Haag is vanwege het coronavirus verplaatst naar 2021. De organisatie van het gratis muziekfestival in het Zuiderpark, dat op 28 juni zou zijn, noemt het besluit van het kabinet om het verbod op grote evenementen te verlengen "pijnlijk, doch onvermijdelijk". 

'Parkpop zou dit jaar haar jubileum vieren, want dit zou de 40ste editie moeten zijn', schrijft festivaldirecteur Guus Dutrieux op Facebook. 'Het was voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van Parkpop een moeilijk moment, omdat de voorbereidingen van Parkpop 2020 al in volle gang waren. Los van het feit dat wij uiteraard de richtlijnen van de overheid volgen, zien wij gezondheid en veiligheid voor zowel artiesten, crew en publiek als allerhoogste prioriteit.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu blijft optimistisch ondanks uitstellen Vrijthofconcerten

De organisatie werkt nu aan het samenstellen van een online archief, om alsnog stil te staan bij het jubileum. 'Juist omdat we nu niet vooruit kunnen kijken, kijken we achteruit naar de geweldige geschiedenis van Parkpop van de afgelopen 40 jaar. Binnenkort kun je thuis vanaf de bank genieten van het beste van 40 jaar Parkpop.' Bezoekers worden opgeroepen ervaringen, foto's en video's te delen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!