Beeld © ANP

Aanklacht Jussie Smollett tegen stad Chicago afgewezen

23 april 2020 09:29

De federale rechtbank van Chicago heeft een aanklacht van voormalig Empire-acteur Jussie Smollett (37) afgewezen. Dat melden Amerikaanse media.

Jussie had een claim tegen de stad Chicago ingediend vanwege de - in zijn ogen - kwaadwillige vervolging voor het doen van een valse aangifte. De federale rechter heeft de aanklacht afgewezen omdat er nog een rechtszaak tegen hem loopt vanwege die kwestie. Mocht de acteur niet worden vervolgd dan mag hij nogmaals een aanklacht indienen tegen Chicago.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Jussie Smollett ontkent nieuwe beschuldigingen in rechtbank

Jussie vindt dat de officials hebben verzonnen dat hij zelf een racistische, homofobe aanval in de stad in scène heeft gezet. De acteur stelt hierdoor te zijn vernederd en veel emotionele schade te hebben opgelopen.

De Amerikaan beweerde vorig jaar januari dat hij slachtoffer was geworden van een aanval. Toen er veel zaken in zijn verhaal niet bleken te kloppen, werd de acteur aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte. Deze werden later ingetrokken, maar hij werd toch opnieuw aangeklaagd. Pogingen van Jussie, die blijft volhouden onschuldig te zijn, om de zaak te laten seponeren werden door de rechtbank afgewezen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaat Jussie Smollett laat zich uit over nieuwe aanklachten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!