Beeld © ANP

Roelof Hemmen als nieuwslezer naar 538, vervangt Henk Blok

08 mei 2020 08:26

Roelof Hemmen (57) gaat vanaf juni aan de slag bij Radio 538 als nieuwslezer bij de '538 Ochtendshow met Frank Dane'. Hij vervangt Henk Blok, die vanwege gezondheidsredenen met sabbatical gaat. Dat maakte 'Talpa' vrijdag bekend.

"Ik verheug me erop"

Hemmen heeft jarenlange ervaring als verslaggever en anchor bij onder andere RTL Nieuws, BNR nieuwsradio en De Telegraaf. "De 538 Ochtendshow met Frank Dane is een heerlijk programma", aldus de 57-jarige journalist. "Energiek, vriendelijk en tegelijk scherp en razendsnel. Ik verheug me erop om straks deel uit te maken van het sprankelende team-Frank, als de man van het nieuws."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Edwin Evers spreekt lovende woorden over zieke Henk Blok

Blok is nog tot en met eind mei elke werkdag te horen. Daarna gaat hij met onbetaald verlof, maar blijft hij in dienst van Talpa Network. De nieuwslezer lijdt aan de zeldzame ziekte sarcoïdose, een aandoening van het afweersysteem waardoor hij snel moe is en spierpijn ontwikkelt. Hij gaat het komende jaar, nu hij nog redelijk fit is, meer tijd doorbrengen en activiteiten ondernemen met zijn vrouw en dochter. In de video hieronder vertelt hij daar meer over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!