Willem Holleeder in de rechtbank. Beeld © Petra Urban

Advocaten Willem Holleeder willen zussen opnieuw horen

25 mei 2020 11:53

De verdediging van Willem Holleeder wil de zussen Astrid en Sonja Holleeder opnieuw horen. Dat bleek maandag tijdens een regiezitting in het hoger beroep dat ‘de Neus’ heeft aangespannen. Ook een hele reeks andere getuigen moeten volgens de advocaten worden gehoord, waaronder bijvoorbeeld de kroongetuigen in de zaak en de tandarts van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught

Tijdens de regiezitting bleek dat de advocaten bijvoorbeeld ook criminelen Mink Kok en Jesse R. willen horen. Ook willen zij dat kroongetuigen Fred Ros en Peter La Serpe naar het Hof komen voor verhoor tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. In totaal wenst de verdediging circa veertig getuigenverhoren te houden. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk worden er voor het hoger beroep, net als bij de rechtbank, heel veel zittingsdagen uitgetrokken voor de behandeling. In eerste aanleg ging het om meer dan zestig dagen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Grote zorgen om Willem Holleeder door ziekenhuisopname

Tijdens de vorige inleidende zitting had Holleeder bezwaar ingediend tegen het gerechtshof Amsterdam, dat zijn zaak behandelt. Volgens hem kan 'Amsterdam' zijn zaak niet meer onbevangen beoordelen. Het gerechtshof in de hoofdstad achtte hem eerder in het grote liquidatieproces Passage al schuldig, zonder dat hij daarin terechtstond. Volgens het hof behoorde hij tot dezelfde misdaadgroepering als Dino Soerel, die in Passage levenslang kreeg opgelegd. Het hof wees zijn bezwaar echter af en blijft het hoger beroep behandelen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hoger beroep Willem Holleeder van start gegaan

De rechtbank veroordeelde de 61-jarige Holleeder juli vorig jaar in zijn eigen zaak tot levenslang. Hij is schuldig bevonden aan het geven van opdrachten voor liquidaties, waaronder die van Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Die moorden speelden ook in Passage een hoofdrol. Holleeders advocaat zei eerder dat de rechtbank bij de veroordeling van zijn cliënt stevig op de uitspraak in Passage heeft geleund.

Astrid Holleeder deed haar eerder verhaal bij RTL Boulevard. In de video hieronder zie je meer.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!