Meer sterren spreken steun uit voor Black Lives Matter

31 mei 2020 21:30

Opnieuw veel Amerikaanse sterren spreken via social media hun steun uit voor de protestbeweging Black Lives Matter. Ariana Grande en Tinashe lieten via Twitter foto’s zien van vreedzame demonstraties.

Tinashe plaatste een foto van zichzelf waarop ze te zien was bij een demonstratie in Hollywood. Daarmee kreeg de singer-songwriter de handen op elkaar van haar volgers. 'Je bent de enige beroemdheid die ik echt heb zien demonstreren', schreef een van hen.

Eerder op zondag had Tinashe aan zangeres Lana Del Rey gevraagd een foto van haar account te verwijderen waarop te zien was dat mensen aan het plunderen waren. Ze bedankte Lana nadat zij dat ook daadwerkelijk deed.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Memphis Depay boos: 'Politie houdt me dagelijks 10 keer aan'

Ariana Grande was ook aan het demonstreren in Hollywood. De zangeres plaatste foto’s om te laten zien dat er niet alleen rellen waren tijdens de protesten. Ariana schreef bij haar foto’s dat er meer aandacht moet zijn voor de vreedzame demonstraties tegen het politiegeweld waar zwarte Amerikanen mee te maken hebben.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Pink zet volgers op hun plek na kritiek op Black Lives Matter

Ook grote mediabedrijven als Netflix, YouTube en HBO hebben online hun steun uitgesproken. Netflix twitterde zaterdag: 'Stil zijn betekent medeplichtig zijn. We hebben een platform en een plicht naar onze zwarte leden, werknemers, makers en talenten om onze stem te laten horen.'

YouTube liet weten 'solidair te zijn tegen racisme en geweld. Als leden van onze gemeenschap worden gekwetst, zijn we allemaal gekwetst.' Ook beloofde het platform 1 miljoen dollar steun voor acties tegen sociale onrechtvaardigheid. HBO veranderde zijn twitternaam in #BlackLivesMatter en deelde daarbij de boodschap: 'Wij staan achter onze zwarte collega's, werknemers, fans, acteurs en vertellers - en iedereen die wordt geraakt door zinloos geweld.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Black Lives Matter-beweging krijgt steun van Harry Styles

Sinds een week wordt er in Amerika fel geprotesteerd nadat de zwarte Amerikaan op gewelddadige wijze werd gearresteerd. Op beelden van die arrestatie is te zien hoe een agent minutenlang geknield op de nek zit van George Loyd. Die overleefde het politiegeweld niet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!