Pink zet volgers op hun plek na kritiek op Black Lives Matter

31 mei 2020 22:46

Zangeres Pink heeft op social media een verbaal robbertje gevochten met enkele van haar volgers. Inzet was de steun die ze had uitgesproken voor de protestbeweging Black Lives Matter. Sommige volgers namen haar dat niet in dank af.

De 40-jarige Pink deelde een post van zangeres Billie Eilish. Die veegde zaterdag de vloer aan met witte mensen die schrijven dat niet alleen zwarte levens tellen, maar ook witte levens. Billie sneerde dat het momenteel helemaal niet gaat om de levens van witte mensen. 'Jullie hebben geen hulp nodig en jullie zijn niet in gevaar', schreef de 18-jarige Amerikaanse.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Meer sterren spreken steun uit voor Black Lives Matter

Pink was het daar volledig mee eens. Dat bleek toen een van haar volgers schreef dat alle levens belangrijk zijn. In de reactie stond ook nog dat het politiegeweld, waardoor de Amerikaanse George Floyd is overleden, iedereen kan overkomen. 'Je bent het schoolvoorbeeld van wit privilege', zo luidde de reactie van Pink.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jimmy Fallon biedt excuses aan voor 'blackface'-sketch

Daarmee was de kous nog niet af. 'Het meest trieste is dat je jezelf niet eens hoort en waarschijnlijk ook nooit zult horen', voegde de zangeres nog aan haar kritiek toe. Ook een andere volger diende ze van repliek. Die had Pink 'stom' genoemd. 'Wat een inhoudelijke en behulpzame opmerking', beet ze deze volger toe.

Niet alleen Pink spreekt haar steun voor de Black Lives Matters-beweging uit; veel andere sterren laten ook van zich horen na de moord op George Floyd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!