Reese Witherspoon en Ciara praten met kinderen over racisme

01 juni 2020 20:24

Reese Witherspoon (44) en Ciara (34), beiden moeders van jonge kinderen, hebben met hun kroost gepraat over racisme en de recente dood van George Floyd. Dat melden Amerikaanse media. Witherspoon moedigt haar volgers dan ook aan om dat ook met hun eigen kinderen te doen.

"Ik ben een witte moeder die racisme en haat probeert uit te leggen aan haar witte zoon"

"Ik ben een witte moeder die racisme en haat probeert uit te leggen aan haar witte zoon, die niet snapte waarom iemand een ander mens op die manier zou behandelen, en dat was hartverscheurend," liet Witherspoon weten. "Maar dat is niet zo hartverscheurend als een moeder die wel bang moet zijn voor wat er gaat gebeuren met haar kinderen in deze wereld."

In die situatie bevindt Ciara zich wel, en daarom deelt ze een bericht voor haar 6-jarige zoon. "Mijn lieve jongen. Ik bid dat als je ouder bent er verandering zal zijn geweest," liet de zangeres weten. "Ik hou mijn geloof. Ik bid dat de verliezen van onze zwarte koningen en koninginnen niet voor niets zijn geweest. Genoeg is genoeg!"

De moord op George Floyd in de VS heeft een storm van protesten losgemaakt wereldwijd. Ook in Amsterdam werd gisteren gedemonstreerd tegen racisme en racistisch politiegeweld.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!