Beeld © ANP

Ellen DeGeneres doet emotionele oproep omtrent George Floyd

2 juni 2020 02:56

Nadat ze eerder al via sociale media liet weten volledig achter de demonstranten te staan die in opstand komen tegen de raciale ongelijkheid en het politiegeweld in de Verenigde Staten, heeft Ellen DeGeneres (62) nu een video gepost waarin ze zich op zeer emotionele wijze uitspreekt.

"Ik ben zo verdrietig en boos"

"Ik heb eerder nog niets persoonlijk gezegd, omdat ik niet wist wat ik moest zeggen. Ik ben zo verdrietig en boos. Ik weet dat er mensen zullen zijn die kritiek gaan hebben op dat wat ik zeg, maar ik heb een platform en een stem, dus die gebruik ik," aldus Ellen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Ellen DeGeneres alwéér onder vuur door opmerkingen

De presentatrice, die zich ondermeer al jaren inzet voor acceptatie van de LBGTQ gemeenschap, vervolgt: "Ik heb me altijd hard gemaakt voor gelijkheid. Ik heb altijd de stem willen zijn van mensen die het gevoel hadden dat hun geluid niet meetelde. Want ik weet hoe dat voelt. Misschien ben je het oneens met de wijze waarop ik dit zeg, maar je moet het begrijpen om het samen op te lossen."

"Er is nog een lange weg te gaan naar gelijkheid. Als je dat niet begrijpt, heb je nooit te maken gehad met racisme. Laten we een enorme berg liefde uitstrooien en een streven naar een betere communicatie en vrede."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!