Beeld © ANP

Geagiteerde Johan Derksen: 'Nu kan Ajax voetballen met publiek'

02 juni 2020 11:18

Johan Derksen (71) heeft gereageerd op het handelen van Femke Halsema (54), de burgemeester van Amsterdam. De burgemeester noemde het 'je eigen verantwoordelijkheid' om je aan de maatregelen te houden, nadat ze niet ingreep bij het protest op de Dam tegen racistisch politiegeweld. Johan trekt zijn eigen conclusies: "Nu kunnen we gewoon voetballen met publiek dus."

"Alle virologen spreken er schande van"

Dat zei hij maandagavond in Veronica Inside. Johan is compleet verbaasd over het feit dat Halsema de volledige Dam liet vollopen voor het protest tegen racisme. "Alle virologen spreken er schande van. Als het fout gaat is de burgemeester verantwoordelijk."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Johan Derksen noemt Sylvie Meis 'gewoon een golddiggertje'

Wel heeft Johan alle begrip en sympathie voor de mensen die willen demonstreren. Hij keurt het racisme in de Verenigde Staten ook volledig af. “Iedereen die enig fatsoen in zich heeft zal geen enkel goed woord hebben voor de blanke Amerikaanse politieagenten die zich heel racistisch gedragen tegen de zwarte bevolking en gelukkig is er nu iemand die het met een telefoontje opgenomen heeft, maar er sterven per jaar aan politiegeweld 1100 mensen in Amerika. Zinloos geweld moet niet kunnen. In Amerika is de zwarte bevolking bang voor de politie", aldus Johan.

Veel bekende Nederlanders, maar ook internationale sterren, zijn woedend over wat er zich momenteel in de Verenigde Staten afspeelt. Je ziet er meer over in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!