BN'ers zetten massaal scherm op zwart tegen racisme

02 juni 2020 13:32

Wat begon als een initiatief vanuit de muziekindustrie, is inmiddels een internationaal online eerbetoon geworden: Blackout Tuesday. Het oorspronkelijke idee was dat verschillende muzieklabels een dag stilte zouden houden om zo hun solidariteit aan de Black Lives Matter-beweging te tonen na de moord op George Floyd en de daaropvolgende protesten. Het idee werd binnen een mum van tijd wereldwijd omarmd - en ook BN’ers laten nu van zich horen tegen institutioneel racisme.

"‘The show must be paused"

Na het overlijden van George Floyd, de Amerikaanse zwarte man die door geweld van witte politieagenten om het leven is gekomen, ontstonden er wereldwijd protesten tegen racisme. Ook in Nederland gingen duizenden mensen de straat op en verzamelden ze zich op de Dam in Amsterdam. Nu, een dag later, laten ze via Instagram van zich horen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ongenoegen over drukke Dam-demonstratie: 'Dit moet je absoluut niet willen'

Op het sociale platform worden nu veel zwarte vierkanten gedeeld met #blackouttuesday, een aanklacht tegen racisme in de samenleving. Zo hebben Roxeanne Hazes, Jandino Asporaat en Veronica van Hoogdalem niet alleen een zwart vlak gedeeld, maar ook hun profielfoto aangepast uit steun en solidariteit. Veronica schreef daarnaast op haar Instagram: ‘The show must be paused’, aanhakend op het oorspronkelijke initiatief van de muziekindustrie.

Daarnaast delen onder meer Monica Geuze, Laura Ponticorvo, Yes-R, Barbara Sloesen, Simon Keizer, Nick Schilder, NikkieTutorials en Mascha Feoktistova een zwart vierkant om zich te laten horen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Floyd Mayweather betaalt voor begrafenis George Floyd

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen DeGeneres doet emotionele oproep omtrent George Floyd

George Floyd kwam vorige week om het leven toen tijdens een arrestatie een witte politieagent minutenlang met zijn knie zijn keel dichtdrukte. Internationale sterren steunen massaal het protest dat daarop volgde.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!