Beeld © Getty

Kanye loopt mee met Floyd-protest in Chicago

05 juni 2020 07:36

Kanye West (42) heeft donderdagavond in Chicago meegelopen in een demonstratie tegen politiegeweld in de Verenigde Staten na de dood van George Floyd. Een journalist van de krant 'USA Today' deelde beelden van West op Twitter. Hij liep onopvallend en in stilte mee met de mars naar een politiebureau in het zuiden van de stad.

De organisatoren bevestigden dat West aanwezig was. "Maar dit protest draait niet om Kanye West, maar om de dood van George Floyd", zo vertelde de organisator aan de verslaggever.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Kanye West betaalt opleiding dochter George Floyd

De Amerikaanse rapper beloofde donderdag al de studiekosten voor George Floyds 6-jarige dochter Gianna te gaan betalen. Ook heeft hij gezegd de advocatenkosten van de families van Ahmaud Arbery en Breonna Taylor voor zijn rekening te nemen, meldt Variety.

Daarnaast heeft Kanye 2 miljoen dollar gedoneerd aan goede doelen die zijn verbonden aan Arbery, Taylor en Floyd, die allen dit jaar door racistisch (politie)geweld om het leven kwamen. In zijn thuisstad Chicago gaat Kanye bovendien zwarte ondernemers financieel bijstaan.

Het is voor het eerst dat Kanye, aanhanger van president Donald Trump, zich sinds de moord op George Floyd op 25 mei uitlaat over de kwestie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Herdenkingsdienst George Floyd uitgezonden op Amerikaanse tv

Kim Kardashian, echtgenote van West, reageerde vorige week op social media al woedend op de dood van George Floyd. In een aantal tweets sprak ze haar afschuw uit over de dood van de zwarte man.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!