Beeld © ANP

Taylor Swift wil racistische standbeelden neerhalen

13 juni 2020 13:54

Taylor Swift schaart zich achter de 'beeldenstorm' die momenteel gaande is, waarbij standbeelden van historische figuren die racistische dingen zouden hebben gedaan, worden beklad of zelfs omvergetrokken worden. Op Twitter heeft ze opgeroepen om alle monumenten van racistische figuren in haar thuisstaat Tennessee te verwijderen.

"Schurken verdienen geen standbeelden"

Volgens de zangeres waren mannen als Edward Carmack (journalist met racistische uitingen) en Nathan Bedford (generaal van de Zuidelijke Staten en eerste Grand Wizard van de Ku Klux Klan) "verachtelijke" figuren en horen zij ook als zodanig behandeld te worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift trakteert fans op nieuw intiem concert

Taylor vindt het dan ook niet kunnen dat het beeld van Carmack, dat deze week omver werd getrokken, door de staat van Tennessee opnieuw zal worden neergezet. "Zijn standbeeld herstellen met geld uit de staatskas is zonde van het geld en een gemiste kans om het juiste te doen", schrijft ze in een van haar serie tweets over het onderwerp.

Veranderen

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift zet privéjet te koop in poging tot bezuiniging

Volgens de zangeres maakt het omvertrekken van beelden niet goed dat zwarte Amerikanen eeuwenlang zijn onderdrukt en onder geweld en haat hebben geleden. "Maar het kan ons wel een stapje dichterbij brengen naar het moment dat ALLE mensen uit Tennessee en bezoekers van de staat zich veilig voelen, niet alleen de witten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruzie tussen Scooter Braun en Taylor Swift borduurt voort

Taylor roept daarom op om de status van deze "helden uit het verleden" te veranderen in de schurken die ze daadwerkelijk waren. "Want schurken verdienen geen standbeelden." Hiermee hoopt ze de "pijnlijke cirkel" te doorbreken. "Je kunt het verleden niet veranderen, maar dit wel."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!