Minister Kaag lovend over Nikkie de Jager: 'Ze weet wat ze wil'

29 juni 2020 16:55

YouTuber Nikkie de Jager heeft maandag op het ministerie in Den Haag een gesprek gehad met Sigrid Kaag, de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De twee hadden op de werkkamer van Kaag een ontmoeting in het kader van Nikkies nieuwe rol als ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties. Kaag is jarenlang actief geweest voor de VN.

"Nikkie is een mooie, intelligente jonge vrouw die weet wat ze wil"

"Het was hartstikke leuk", zei Kaag na afloop van het zo'n half uur durende gesprek tegen BuzzE. De minister kreeg in die tijd een uitstekend beeld van Nikkie, wereldwijd bekend onder haar YouTube-naam NikkieTutorials. "Nikkie is een mooie, intelligente jonge vrouw die weet wat ze wil en ergens voor durft te staan."

De twee spraken over "van alles en nog wat". Zo kwam Nikkies motivering ter sprake en vroeg de make-upartieste de minister ook om advies en naar haar ervaringen met de VN. Kaag hoopt dat Nikkie met haar ambassadeurschap in filmpjes en gesprekken nieuwsgierigheid kan opwekken bij haar vaak nog jonge doelgroep. "Dat ze straks weten waar de VN ook alweer voor staat en wat ze doen en vervolgens denken: dat wist ik nog niet."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Nikkie de Jager werd niet geaccepteerd door eigen familie

Nikkie maakte eerder deze maand bekend dat ze ambassadeur is geworden voor de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties. Ze liet toen weten zeer vereerd te zijn met haar nieuwe titel. "Als je me vorig jaar had gezegd dat ik uit de kast zou komen als transgender, zo vrij en open zou leven EN Verenigde Naties-ambassadeur zou zijn, zou ik hard hebben gelachen en daarna zijn weggelopen", schreef ze op Twitter.

Tijdens haar ambassadeurschap gaat Nikkie zich vooral focussen op gendergelijkheid en het tegengaan van ongelijkheid.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!