Beeld © Instagram @teamjayme

Goed nieuws voor ouders van zieke baby Jayme

02 juli 2020 12:07

1,9 miljoen euro was er nodig om baby Jayme, die lijdt aan een zeldzame spierziekte, te kunnen behandelen. Het immense bedrag werd onder meer door de inzet van Jim Bakkum opgehaald, maar een behandeling bleef uit. Nu gloort er gelukkig hoop aan de horizon.

"Het gaat eindelijk gebeuren! We hebben er geen woorden voor"

Het geld is nodig voor het medicijn Zolgensma tegen de zeldzame en dodelijk spierziekte SMA; het duurste medicijn ter wereld. Hoewel het bedrag eind mei bij elkaar was gesprokkeld, kon Jayme niet worden behandeld. De ouders hadden hoop dat het 1-jarige jongetje in Utrecht behandeld zou kunnen worden, maar de artsen van het Nederlandse SMA-expertisecentrum stonden niet achter de behandeling.

Nu is er dan toch goed nieuws: Jayme kan behandeld worden in het Bethesda Kinderziekenhuis in Boedapest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

1,9 miljoen euro opgehaald voor zieke baby Jayme

Op Instagram laat Team Jayme weten dat alle benodigde documenten inmiddels naar Hongarije zijn gestuurd en dat na het weekend duidelijkheid volgt over de precieze kosten van de behandeling. Als de resultaten van het bloedonderzoek van aankomende week goed zijn, zal Jayme in augustus de behandeling met Zolgensma kunnen krijgen.

'Wij zijn ontzettend dankbaar dat Jayme de kans krijgt om de behandeling met Zolgensma in Boedapest te krijgen, het Bethesda Kinderziekenhuis heeft namelijk de meeste ervaring in Europa met deze behandeling en Hongarije is maar twee uur vliegen', luidt het bericht. 'Het gaat eindelijk gebeuren! We hebben er geen woorden voor! We hopen op jullie steun nu het eindelijk duidelijk is waar Jayme behandeld gaat worden!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jim bakkum schrijft emotionel nummer voor zieke Jayme (1)

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!