Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell Beeld © Getty Images

Ex-vriendin Jeffrey Epstein opgepakt door de FBI

02 juli 2020 15:52

De FBI heeft Ghislaine Maxwell, de ex-vriendin en vertrouweling van de overleden Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein, opgepakt. De ex van de multimiljonair is aangehouden in New Hampshire en zou later op de dag worden voorgeleid.

Het is nog onduidelijk waar Ghislaine Maxwell precies van wordt verdacht. Het gaat volgens de bronnen van NBC om Epstein-gerelateerde beschuldigingen. De FBI wilde niet reageren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix-serie over Jeffrey Epstein gaat veel stof doen opwaaien

Ghislaine was de ex-vriendin van Jeffrey Epstein en bleef ook na hun relatie bevriend met hem. Sommige vermeende slachtoffers van de multimiljonair zeggen dat ze ook betrokken was bij het misbruik. Ze zou meisjes hebben geronseld. Ook de Britse prins Andrew, die vroeger bevriend was met Epstein, kende haar en werd met haar op verschillende momenten gefotografeerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeffrey Epstein bedreigde advocaten dat er 'gewonden vallen'

Ghislaine is de dochter van mediamagnaat Robert Maxwell. Hij verdronk in 1991 toen hij van zijn jacht in zee viel. Na de dood van haar vader verhuisde ze naar New York, waar ze een graag geziene gast werd op feestjes. Zo leerde ze haar ex ook kennen.

Jeffrey Epstein werd verdacht van kindermisbruik en pleegde vorig jaar op 10 augustus zelfmoord in zijn cel in New York.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!