Beeld © ANP

AVROTROS komt met alternatieve Pride-uitzending

02 juli 2020 16:42

In plaats van de traditionele botenparade van Amsterdam wordt op zaterdag 1 augustus een speciaal programma uitgezonden waarin onder meer wordt teruggeblikt op Pride door de jaren heen. Dat maakte AVROTROS donderdag bekend.

Ellie Lust en Rik van de Westelaken nemen de kijker op NPO 3 mee langs de meest bijzondere Pride-boten door de jaren heen en laten mensen aan het woord die zelf ooit op een boot hebben gestaan. Daarnaast krijgt Ellie een bijzondere tutorial van Nikkie de Jager en wordt Rik getransformeerd door dragqueen Lady Galore.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Zó gaat Pride Amsterdam er dit jaar uitzien

Ook wordt er op zaterdag op NPO 1 de documentaire Het gaat niet over mij over lhbti-activist Hans Verhoeven uitgezonden. De docu volgt hem op weg naar wat de 25e editie van Pride had moeten worden, voor het coronavirus roet in het eten gooide.

Vanaf maandag 27 juli komt er iedere werkdag om 16.00 uur op het YouTube-kanaal van AVROTROS een nieuwe video online van het tweede seizoen van Pride Talk. In deze We are family-reeks spreken bekende lhbti-ers met (gekozen) familieleden over hun identiteit, coming-out en acceptatie. Onder anderen Jeanu Macrooy, Nikkie de Jager en Splinter Chabot komen voorbij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amerikaanse sterren massaal aanwezig bij virtuele Pride

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!