Beeld © ANP

Om deze reden wordt Gooische Vrouwen 2 aangepast

03 juli 2020 17:54

'Fawlty Towers', 'Golden Girls', 'Little Britain'. Zomaar drie shows die iets gemeen hebben: ze moeten óf geschrapt, óf aangepast worden omdat bepaalde scènes in 2020 niet meer zouden kunnen. In Nederland is dit nu ook aan de hand. Een woordvoerder van RTL laat aan RTL Boulevard weten dat de schaar in de film 'Gooische Vrouwen 2' wordt gezet.

"Daarom keert de film later dit jaar terug met een aantal aanpassingen"

​​​​​Wie zoekt naar Gooische Vrouwen 2 op Videoland kan de film voorlopig niet vinden. "De intentie is om de film later dit jaar terug op het platform te zeggen", luidt de reactie van RTL. Dat gebeurt pas als de film is aangepast, wat hoogstpersoonlijk door regisseur Will Koopman gedaan wordt. 

"Ondertussen zijn wij naar aanleiding van de maatschappelijke discussie benaderd door Will Koopman, de regisseur van Gooische Vrouwen 2. Hoewel stereotypering in Gooische Vrouwen is toegepast op alle personages, vindt zij sommige scènes achteraf gezien ongepast."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarschuwing bij Little Britain op NPO Start vanwege mogelijk aanstootgevende content

"RTL is in de basis terughoudend als het gaat om het aanpassen of verwijderen van bestaande content, omdat het juist een aanleiding kan zijn om het gesprek aan te gaan over thema’s als discriminatie, racisme en stereotypering. In het geval van Gooische Vrouwen 2 waren wij het eens met de makers en daarom keert de film later dit jaar terug met een aantal aanpassingen en een aantekening dat er gebruik is gemaakt van stereotypering."

In de film worden diverse grappen gemaakt over cultuurverschillen, voornamelijk rond het personage Komo, die uit Burkina Faso komt. Claire wordt tijdens haar reis naar Afrika verliefd en haalt hem naar Nederland. De verwijderde en aangepaste scènes draaien vooral rond Komo. Het gaat volgens RTL in totaal om acht zinnen in twee scènes.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!