Beeld © ANP

Ghislaine Maxwell verschijnt volgende week voor de rechter

08 juli 2020 11:41

Ghislaine Maxwell (58), de ex-vriendin en rechterhand van de overleden Amerikaanse 'misbruikmiljonair' Jeffrey Epstein, verschijnt volgende week voor het eerst voor de rechter in New York. Ghislaine werd vorige week door de FBI gearresteerd in New Hampshire.

Ghislaine is dus de ex-vriendin van Jeffrey Epstein. Ook na hun relatie had ze nog warme banden met de inmiddels overleden zedendelinquent. Volgens een aantal vermeende slachtoffers stond Ghislaine aan het hoofd van het ronselnetwerk van Epstein. Ze zou ook mee hebben gedacht met hoe de meisjes het beste gelokt konden worden.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Peter over hoe Ghislaine Maxwell zo lang onvindbaar kon blijven

Nadat Epstein vorig jaar zelfmoord in zijn cel had gepleegd, verdween Ghislaine uit beeld. Epstein werd vorig jaar opgepakt vanwege verdenking van misbruik van talloze minderjarige meisjes. Daarvoor werd hij in Florida al veroordeeld voor kindermisbruik. 

Tegen Ghislaine liggen er zes aanklachten bij de rechter, waaronder het ronselen van minderjarige meisjes voor seksuele handelingen. Inmiddels is ze dus opgepakt, maar daarvoor was Ghislaine lange tijd verdwenen. In de video hieronder legt Peter R. uit hoe het kon dat ze zo lang onvindbaar was.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!