Rapper Akwasi op de Dam. Beeld © ANP

Beheerder Facebookgroep zegt sorry na delen foto's huis Akwasi

14 juli 2020 14:39

De beheerder van de Facebookgroep waarvan een lid maandag een bericht met foto's van het nieuwe huis van Akwasi (32) heeft gedeeld, reageerde geschokt toen hij de post zag. "De post heeft mij helaas later bereikt dan het nieuws, anders had ik hier ingegrepen", vertelt hij dinsdag aan 'Hart van Nederland'.

"Ik sta ook absoluut niet achter deze uitspraken en keur ze af"

In het bewuste bericht, dat inmiddels samen met het profiel van de man offline is gehaald, deelde een glazenwasser foto's van het nog op te leveren huis van de rapper. "Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren, dus meer respect graag", schreef hij erbij.

Het bericht kon rekenen op veel (racistische) reacties, met doodsbedreigingen aan het adres van Akwasi aan toe. "Ik sta ook absoluut niet achter deze uitspraken en keur ze af", reageert de beheerder van de groep. Volgens hem mag iedereen schrijven wat hij of zij wil, "maar voor zo’n ongelukkige uitspraak is er bij ons geen plaats."

De Instagrampost van Akwasi.
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Foto's nieuw huis Akwasi gedeeld op Facebook: 'Dit mag niet'

De glazenwasser die het bericht deelde, is na een gesprek door de beheerder uit de groep gezet. "We hebben hem duidelijk gemaakt dat er voor hem geen plaats is in Glazenwassers United."

Dinsdagavond beraden de andere beheerders van de groep zich over de leden die racistisch reageerden onder het bericht van de man. "Dat er vervolgstappen komen, mag duidelijk zijn", verzekert hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Albert Verlinde wil dat Johan Derksen excuses aanbiedt aan Akwasi

De beheerder zegt bovendien dat hij Akwasi een bericht op Instagram heeft gestuurd "met excuses voor het feit dat mijn pagina hiervoor is misbruikt."

Akwasi was laatst nog te zien bij de talkshow Beau om het over zijn uitspraken op de dam te hebben. Volgens Rob Goossens was de discussie tussen Beau en Akwasi 'fantastisch'.

Rob Goossens: 'Beau's discussie met Akwasi was fantastisch'

01:57