Beeld © ANP

Ghislaine Maxwell houdt onschuld vol, rechter wijst borgtocht af

15 juli 2020 07:47

Ghislaine Maxwell (58), verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik door haar ex Jeffrey Epstein, heeft voor een rechtbank in New York verklaard dat ze niet schuldig is. Ze deed dat via een videoverbinding met de rechtbank vanuit haar cel in New York.

De rechter heeft bepaald dat het proces over een jaar begint. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze tot 35 jaar celstraf krijgen. Ze moet het proces in de cel afwachten: de rechter wees haar verzoek af om op borgtocht vrij te komen.

De aanklagers zijn nog steeds bezig met onderzoek. Maxwell zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein, meestal bij hem thuis in één van zijn huizen, of bij haar in Londen. Onder de slachtoffers was een 14-jarige.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Epstein-handlanger Ghislaine Maxwell voor het eerst voor de rechter

Haar advocaten wilden dat ze tegen een borgsom van 5 miljoen dollar voorlopig zou vrijkomen vanwege het gevaar op een coronabesmetting in de gevangenis. Ze zou ook nooit hebben geprobeerd het land te verlaten, al heeft ze drie paspoorten.

Aanklagers stelden dat ze onder geen beding de cel uit mag, omdat ze 'extreem vluchtgevaarlijk' is. De rechter gaf dus aan dat ze in de cel moet blijven en niet op borgtocht vrij mag komen.

Voordat Ghislaine Maxwell werd opgepakt, bleef ze een jaar lang uit handen van de FBI. In de video hieronder zie je hoe ze dat deed.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!