Jayme heeft de spierziekte SMA. Beeld © Eigen foto

Streefbedrag van 2,1 miljoen voor doodzieke Jayme is opgehaald

15 juli 2020 13:57

Het streefbedrag van 2,1 miljoen euro, voor de behandeling van de ernstig zieke baby Jayme (1) uit Rijswijk is opgehaald. 'Het onmogelijke is mogelijk geworden', staat op de Instagram-pagina die speciaal voor het kindje is aangemaakt.

Met al dat geld kan Jayme een behandeling in het Bethesda-ziekenhuis in Budapest ondergaan. In dat ziekenhuis is er namelijk toegang tot Zolgensma, een medicijn dat Jayme nodig heeft om de dodelijke spierziekte Spinale Musculaire Atrofie te overleven.

In totaal hebben meer dan 20.000 mensen geld gedoneerd, om het leven van de baby te kunnen redden. Eind mei dacht de familie al genoeg geld bij elkaar te hebben gesprokkeld, maar 1,9 miljoen euro bleek toen nog te weinig.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

1,9 miljoen blijkt niet genoeg voor ernstig zieke baby Jayme

Het bedrag is nu dus wel écht bij elkaar. Het enige waar de familie nu nog op moet wachten zijn resultaten van een longfoto, antistoffentest en bloedonderzoek. Wanneer die resultaten allemaal goed zijn, kan de behandeling in Hongarije gepland woden.

De familie van Jayme is iedereen die heeft geholpen ontzettend dankbaar. 'We hebben er geen woorden voor. We zijn jullie zo dankbaar! Het volledige bedrag voor de behandeling van Jayme is binnen en zodra de onderzoeksresultaten binnen zijn kan de reis naar Hongarije gepland worden. Wat zijn we blij dat we er eindelijk zijn', schrijven ze op Instagram.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!