Het appartement van Epstein in Palm Beach. Beeld © Getty
RTL Z
RTL Z

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Alles over de economie, ondernemen, geldzaken, carrière, technologie en opinie. 

Twee huizen van kindermisbruiker Epstein te koop voor 110 miljoen

24 juli 2020 13:00

Twee huizen van zedendelinquent Jeffrey Epstein staan te koop. Zijn appartement in New York moet 88 miljoen dollar opbrengen en dat in Palm Beach in Florida 22 miljoen dollar, bij elkaar opgeteld 110 miljoen dollar (een krappe 95 miljoen euro).

Of het een leuke plek is om te wonen, gezien wat er zich volgens de beschuldigingen heeft afgespeeld, is de vraag, maar op twee van de duurste huizen van Jeffrey Epstein staat een bord 'te koop'.

Naast in New York en Palm Beach had Epstein ook een huis in Parijs, in de staat New Mexico in de VS en op de Amerikaanse Maagdeneilanden, in het Caribisch gebied.

Minderjarige meisjes

Epstein werd verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, tussen 2002 en 2005. Vorig jaar juli werd hij gearresteerd. In augustus pleegde hij zelfmoord in zijn cel, voordat hij kon worden veroordeeld.

Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en daar seks met ze hebben gehad. Ook betaalde hij hen om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas dertien jaar oud.

Het is niet de eerste keer dat de miljardair van deze misdaden wordt verdacht. In 2008 werd hij veroordeeld voor kindermisbruik. Hij zat destijds een jaar in de gevangenis, dankzij een deal die hij met de aanklagers had gesloten.

2600 vierkante meter

Het pand in New York is 2601 vierkante meer groot en heeft 40 kamers, waarvan 10 slaapkamers en 10 badkamers.

Makelaar Modlin Group omschrijft het in 1930 gebouwde huis als een 'Goliath herenhuis' . Het werd volgens de makelaar het sluitstuk van het welvarendste en meest prominente blok van heel New York City.

Vanaf het balkon heb je uitzicht op Central Park. In het pand zijn zelfs complete uit Europa geïmporteerde kames uit de 18e eeuw.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Epstein-handlanger Ghislaine Maxwell voor het eerst voor de rechter

Palm Beach

Het huis van Epstein in Palm Beach is 743 vierkante meter, ligt op het zuiden en aan het water. Er is een zwembad bij en parkeerplek voor drie auto's.

De waarde van de woning is flink gestegen. In 1999 werd de waarde door de fiscus nog geschat op 3,3 miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

President Trump wenst Ghislaine Maxwell 'het beste toe'

Claims

Meerdere vrouwen hebben claims ingediend tegen Epstein. Het geld dat vrijkomt uit de verkoop van de huizen kan worden gebruikt om die claims uit te betalen.

Partner Ghislaine Maxwell

De partner van Epstein, Ghislaine Maxwell, werd begin deze maand gearresteerd. Ze wordt er van verdacht de meisjes voor Epstein te hebben geronseld, en zelf ook af en toe meisjes hebben misbruikt.

RTL Z

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Alles over de economie, ondernemen, geldzaken, carrière, technologie en opinie. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!