Fabio Jakobsen Beeld © ANP

Michael Boogerd reageert op horrorval Fabio Jakobsen

6 augustus 2020 10:51

Geschokte reacties in de wielerwereld op de horrorcrash van wielrenner Fabio Jakobsen. De 23-jarige werd gister tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen de hekken in gereden door Dylan Groenewegen (27). Zijn toestand is ernstig, maar inmiddels stabiel. Michael Boogerd (48) reageerde in de '538 Ochtendshow' op het ongeluk en begrijpt ook wel waar de ophef vandaan komt.

Fabio Jakobsen wordt sinds gisteren in een kunstmatig coma gehouden en heeft afgelopen nacht een vijf uur durende operatie ondergaan. Ook meldt het ziekenhuis dat ze hem vandaag uit zijn coma laten ontwaken. De actie van Groenewegen zorgde voor veel ophef. Zo haalde Patrick Lefevere, ploegbaas van Jakobsen, direct na de valpartij hard uit naar Groenewegen. “Deze man moet de gevangenis is”, zo liet hij weten. “Ik stap naar de rechter. Dit soort crimineel gedrag mag niet meer voorkomen in het peloton.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael Boogerd wilde gerechtigheid halen bij Thomas Dekker

Volgens Michael Boogerd is het ‘duidelijk een geval van de deur dichtsmijten’. “Daarom is er ook zoveel ophef. Wat het helemaal slecht maakt is dat wanneer hij er eigenlijk al niet langs kan en Fabio zijn benen al stilhoudt, hij nog een elleboog krijgt.” Hij vat het incident als volgt samen: "Groenewegen komt op kop. Jakobsen zit bij hem in het wiel en wacht op nog even met aangaan. Op een gegeven moment wil hij met meer snelheid erlangs. Groenewegen voelt dat en je kan vanuit de lucht goed zien dat hij hem helemaal meeneemt naar de hekken. Het laatste zetje geeft hij nog met z’n elleboog, waarna Fabio de hekken in vliegt.”

Het hele interview is hier terug te luisteren.