Ronnie Flex en Duncan Laurence in jury Junior Songfestival

31 augustus 2020 11:26

Niemand minder dan Ronnie Flex (28), Duncan Laurence (26) en Emma Heesters (24) vormen de jury voor de finale het Junior Songfestival in Rotterdam Ahoy. Op zaterdag 26 september brengen de finalisten voor heel Nederland en de jury hun liedjes live ten gehore.

"Ik ben heel blij en vereerd"

Vanwege het coronavirus kan er bij de show, die gepresenteerd wordt door Romy Monteiro en Buddy Vedder, geen publiek aanwezig zijn. De winnaar van de finale mag Nederland vertegenwoordigen op het Junior Songfestival in Polen.

"Ik ben heel blij en vereerd om samen met Ronnie Flex en Emma Heesters onderdeel te mogen zijn van de jury voor het Junior Songfestival. Het is voor de finalisten een mooi podium om Nederland te laten zien wat ze kunnen en ik hoop dat dit de start kan zijn voor veel mooie muzikale carrières", zegt Duncan Laurence, die zelf in 2019 de volwassen variant van het evenement won.

Naast de vakjury is er ook een kinderjury, bestaande uit de winnaar van vorig jaar, Matheu Hinzen, en de meidengroep 6TIMES die tweede werd. De kijkers thuis kunnen online hun stem uitbrengen via de website van het songfestival.