Grapperhaus Beeld © ANP

Nieuwe foto's waarop Grapperhaus coronaregels schendt opgedoken

02 september 2020 11:18

Er zijn nieuwe foto's opgedoken van de bruiloft van minister van Justitie Ferd Grapperhaus (60), waarop opnieuw te zien is hoe hijzelf en zijn gasten zich niet aan de coronaregels houden.

"Een minister moet altijd het goede voorbeeld geven"

Een bordesfoto van de plechtigheid die vorige week zaterdag werd gehouden, zorgde voor ophef, omdat de aanwezigen geen afstand van elkaar hielden.

Uit de nieuwe beelden, in handen van Shownieuws, blijkt dat ook op andere momenten tijdens het feest de coronaregels niet werden nageleefd. Zo lijkt Grapperhaus op een van de foto's de hand te schudden van een van zijn gasten. Ook omhelst hij zijn schoonmoeder. 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Rutte over bruiloft Grapperhaus: 'Daar is iets fout gegaan'

Grapperhaus betuigde eerder al spijt. 'Een minister moet altijd het goede voorbeeld geven', schreef hij in een brief. Ook doneerde hij 780 euro aan het Rode Kruis om zijn spijtbetuiging kracht bij te zetten.

Grapperhaus kreeg uit verschillende hoeken kritiek, maar volgens premier Rutte was de geloofwaardigheid van de minister niet aangetast. Grapperhaus zei deze week dat hij in gesprek gaat met politie en boa's om opheldering te geven over de bruiloft. Het zou voor hen moeilijker worden om te handhaven nu de minister zelf het verkeerde voorbeeld gaf.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Minister Grapperhaus reageert na opgedoken foto's van bruiloft

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het vooral kwalijk dat Grapperhaus andere politici en burgers die hetzelfde overkwamen als 'aso' betitelde. 'Wat je zegt, ben je zelf', aldus Peter R. op Twitter.

Voor de camera van RTL Boulevard reageerde ook minister-president Mark Rutte op de uitgelekte foto's van Grapperhaus, waarop hij de coronamaatregelen niet naleefde. Wat Rutte daarover te zeggen had, zie je in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!