De koningin draagt een donkergele japon van Claes Iversen.

Koningin draagt jurk opnieuw: 'Sluit perfect aan bij deze sobere Prinsjesdag'

15 september 2020 14:09

Koningin Máxima heeft voor deze versoberde Prinsjesdag gekozen voor een jurk die ze al eens eerder droeg. Het gaat om een donkergele japon van Claes Iversen. "Soberheid en ingetogenheid staan centraal tijdens deze Prinsjesdag. Daar sluit deze jurk perfect bij aan", zegt modekenner Josine Droogendijk.

Op verzoek van konining Máxima is de lange jurk met stroken voor deze Prinsjesdag donkerder gemaakt. Modedeskundige én Maxima-kenner Josine Droogendijk vindt de jurk 'heel passend' bij deze Prinsjesdag. 

"Alles is anders, deze Prinsjesdag. Het draait dit jaar vanwege corona niet om pracht en praal, maar om soberheid en ingetogenheid. Daar sluit deze jurk perfect bij aan. Door de jurk wat donkerder te maken is hij helemaal zeer geschikt. De jurk sluit prachtig aan, aan alle kanten." 

Geverfde jurk

De koningin droeg de jurk in 2018 al eens tijdens een officieel bezoek van het Jordaanse koningspaar. "De jurk is oorspronkelijk kanariegeel, een stuk feller dus. Ze heeft de kleur voor deze Prinsjesdag heel mooi okergeel gemaakt."

Dat vindt Droogendijk 'een mooie geste naar het volk toe.' "Koningin Máxima laat hiermee zien dat ze weet wat er leeft in de samenleving. De manier waarop de koningin de jurk herbruikt is inspirerend voor iedereen die ook eens een kledingstuk opnieuw wil gebruiken. De tip is dus: laat hem verven." 

Favoriet

Wat volgens Droogendijk ook opvalt, is de grote broche om de taille van de koningin. "Die is groter dan groot! Het gaat om een historische broche die prinses Emma cadeau heeft gekregen in de periode voordat ze koningin werd." Ook aan de broche is een aanpassing gedaan, weet de modedeskundige. 

"Er zat oorspronkelijk een blauwe saffier in, nu is die oranje. Prachtig, hoe aan een historische broche een moderne draai is gegeven. Het outfit van de koningin verdient deze Prinsjesdag een dikke 8."

Eerder Iversen

Iversen is een in Nederland woonachtige modeontwerper van Deense afkomst. Vorig jaar koos Máxima weer voor een andere favoriet: Jan Taminiau. Eerder droeg ze ook Valentino en Natan.

Prinses Laurentien koos net als eerdere jaren weer voor een lange japon van het Haagse huis Hardies, ditmaal eentje van Missoni.

Reactie mode-ontwerper Iversen 

‘Ik ben meer dan vereerd dat Hare Majesteit de japon weer draagt. Het hergebruik van een japon is in deze tijden een passende en charmante keuze. Ze ziet er prachtig uit!’

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hoeden en mondkapjes gaan hand in hand tijdens Prinsjesdag

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!