John van den Heuvel Beeld © ANP

John van den Heuvel nog altijd zwaar beveiligd: 'Ik zie het als een offer'

16 september 2020 20:31

John van den Heuvel (57) ziet dat hij levenslang moet worden beveiligd als een offer. Dat vertelt de misdaadjournalist in gesprek met 'Panorama'. John: "Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen en dat is in dit geval verslag doen van bijzondere ontwikkelingen in de onderwereld.'

"Het is me het in ieder geval zéker wel waard om niet met vijf kogels in m’n lijf ergens in de goot te eindigen"

John wordt sinds 2017 dag en nacht in de gaten gehouden. Ridouan Taghi is inmiddels opgepakt, maar spontaan ergens een hapje eten, naar de bioscoop gaan, een boottochtje maken; het zit er niet in voor de verslaggever en voorlopig blijft dat nog wel even zo. "Politie en het Openbaar Ministerie maken iedere keer opnieuw een dreigingsanalyse. Het ligt in hun handen en daar conformeer ik me aan. Maar je denkt toch niet dat er zoveel inspanningen worden verricht om mij veilig mijn werk te kunnen laten doen als er niet hele serieuze doodsbedreigingen zouden zijn?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel: 'Advocaat van Taghi liegt glashard'

Volgens John is hij 'door het oog van de naald gekropen', maar betekent de aanhouding van Taghi niet per definitie dat hij veilig is. John: "We moeten ons geen zand in de ogen laten strooien en denken: hij zit vast dus het loopt wel los."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

John van den Heuvel over zaak-Insiya: 'Wat een marteling'

Als hem wordt gevraagd of alle maatregelen het waard zijn is John stellig: "Het is me het in ieder geval zéker wel waard om niet met vijf kogels in m’n lijf ergens in de goot te eindigen. Ik zie het maar als een offer. En mijn werk neerleggen vanwege een criminele dreiging zou toch een beetje voelen als de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn, hun zin geven. Ik leef van dag tot dag." Ook heeft hij een boodschap voor de onderwereld: "Ik ga nog lang niet met pensioen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!