Tim Douwsma Beeld © RTL Boulevard

Tim Douwsma geeft toe: hashtag te controversieel

22 september 2020 19:51

Tim Douwsma (32), één van de drijvende krachten achter de omstreden #Ikdoenietmeermee-actie, vindt dat de activisten een andere hashtag hadden moeten gebruiken. Dat bekende hij dinsdag in RTL Boulevard.

"We ontkennen corona vooral niet"

"De hashtag was niet goed gekozen", aldus de zanger. "Dat was niet wat we bedoelden. Ik ben gewoon kritisch. We hebben veel vragen. En we ontkennen corona vooral niet." De actie bleek dinsdag een initiatief te zijn van Willem Engels van actiegroep Viruswaarheid die de de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in twijfel trekt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

#ikdoenietmeermee-artiesten ontvingen duizenden euro's noodsteun

De Fries vindt het fijn dat er zoveel commotie is ontstaan over het initiatief. "Kritische artsen en wetenschappers en mensen in de zorg vinden het goed wat we zeggen", aldus Tim. "Er zijn veel vragen. En kritische geluiden worden niet gehoord."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Jetten: 'Famke Louise moet geld coronacampagne terugbetalen'

De acteur werd hard aangevallen door wetenschapsjournalist Diederik Jekel. "Jullie stellen dat social distancing niet werkt om besmettingen tegen te gaan", zei hij. "Je hoeft maar één keer te googelen om te zien dat dat niet het geval is. Het is feitelijk onjuist wat jullie zeggen. Er is hoogstens één procent van de mensen die dat in twijfel trekt." Volgens Tim is het heel belangrijk dat die ene procent ook gehoord wordt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker schrijft ode aan moeder in de zorg: 'Ik doe wel mee'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!