Beeld © ANP

Regisseur over einde Klem: 'De koek was op'

24 september 2020 07:08

Tot teleurstelling van de fans gaat op 24 september het laatste seizoen van de hitserie 'Klem' van start. Toch is het voor regisseur en scenarioschrijver Frank Ketelaar de enige juiste beslissing om er na de derde reeks mee te stoppen.

"Op een gegeven moment is het op"

"Op een gegeven moment is het op", zegt Ketelaar, die in 2017 de eerste aflevering van de serie afleverde. "Ik heb die personages alles mee laten maken. Als ik nu weer iets zou verzinnen, dan geloof je het niet meer. Ik in ieder geval niet."

Klem vertelt over oud-Belastingdienstopman Hugo Warmond (Barry Atsma) die al sinds het eerste seizoen tegen wil en dank in het criminele milieu is beland. Ook in de nieuwe reeks lijkt daar weinig verandering in te komen, als hij als informant aan het slag gaat bij de FIOD. Opnieuw kruist crimineel Marius (Jacob Derwig) zijn pad.

Lichte heimwee

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Barry Atsma: derde seizoen Klem wordt onverwachter

Hoewel het gegeven - een belastinginspecteur en een crimineel - volgens de regisseur "heel vruchtbaar" is, kan zo’n serie niet altijd doorgaan. "Dat opwindende heb je op een bepaald moment een beetje uitgespeeld. Dan moet je in het tweede en derde seizoen een manier vinden om dat vuur weer net zo hoog op te laaien."

En dan zijn drie series precies genoeg om een rond verhaal te vertellen, vindt de regisseur die eerder hitseries als Overspel en Vuurzee maakte. "Je hebt een begin, midden en einde. Dan is het gewoon klaar. Dan wordt het erg geconstrueerd om weer wat te verzinnen. Dan ben je klaar met je personages, hoe leuk ze ook zijn."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Cast Klem ziet verhaal na derde seizoen verdergaan als film

Dat het Klem-boek over een paar weken definitief gesloten is, doet hem wel wat. "Natuurlijk is het met lichte heimwee. De personages zijn mij ook heel lief geworden. Maar zo gaat het. En ik ben trots op deze laatste reeks. Het is toch altijd even puzzelen hoe je het weer net zo spannend en interessant en opwindend kunt maken, maar ik denk dat we daar heel aardig in geslaagd zijn."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!