Chadwick Boseman Beeld © ANP

Disneyland brengt ode aan Chadwick Boseman met muurschildering

25 september 2020 05:30

In Downtown Disney, het winkel- en restaurantgedeelte van Disneyland in Californië, is donderdag een muurschildering onthuld van Chadwick Boseman. In het kunststuk maakt de acteur het 'Wakanda Forever'-armgebaar naast een klein jongetje met een 'Black Panther'-masker op.

"Ik ben zo dankbaar dat ik zijn leven en intenties op deze manier kan herdenken."

Het eerbetoon aan de eind augustus overleden acteur is gemaakt door kunstenaar Nikkolas Smith, die eerder voor Disney aan de Avenger Campus - een nieuw onderdeel van de attractieparken - werkte. Op Instagram schrijft hij dat hij het heel speciaal vindt dat het kunstwerk dat hij eerder schetste nu op het Disneyterrein prijkt. 'Mijn koning Chad-eerbetoon is nu te zien in Dowtown Disney. Voor miljoenen kinderen betekende T'Challa zoveel en niemand verdiende het meer om hem gestalte te geven dan Chadwick Boseman. Ik ben zo dankbaar dat ik zijn leven en intenties op deze manier kan herdenken.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Black Panther-cast brengt laatste ode aan Chadwick Boseman

Alhoewel Disneyland nog altijd gesloten is in verband met de uitbraak van het coronavirus, is Downtown Disney wel geopend en de muurschildering dus te zien voor bezoekers.

Tim Oliehoek over Chadwick Boseman: acteren absolute noodzaak

02:30
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Regisseur Black Panther rouwt om verlies Chadwick Boseman