Mocro Maffia Beeld © Videoland

Opnames Mocro Maffia 3 veroorzaken brand in Amsterdam

29 september 2020 15:25

Het was even schrikken voor de makers van het derde seizoen van 'Mocro Maffia' en voor omwonenden van de opnamelocatie van de serie gisteren. Een productiebusje van de serie, dat op de Kwartelstraat in Amsterdam-Noord stond, is namelijk in vlammen opgegaan. De rook was tot in de wijde omgeving te zien, meldt 'AT5'. Een woordvoerder laat aan RTL Boulevard weten dat het alleen materiële schade betreft.

"Het klopt dat er gister brand is ontstaan tijdens de opnames van Mocro Maffia 3, het betreft alleen materiële schade"

Het productiebusje dat op straat geparkeerd stond bevatte het materiaal voor de opnames, waaronder lampen en kabels. "Het klopt dat er gister brand is ontstaan tijdens de opnames van Mocro Maffia 3, het betreft alleen materiële schade. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen", laat de woordvoerder aan ons weten.

Hoe het busje precies in de hens is gevlogen bevestigt de woordvoerder niet, maar het lijkt om brandstichting te gaan. Er waren enkele getuigen ter plaatse die bij de politie aan hebben gegeven dat een persoon iets in de bus heeft gegooid, zo meldt AT5. De politie heeft vanmiddag laten weten op zoek te zijn naar meer getuigen. In die oproep valt te lezen: 'Rond 17.30 uur zagen getuigen dat iemand iets in het voertuig gooide. Gelijk daarna vloog het in brand.'

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Mocro Maffia en April, May en June in race voor Gouden Kalf

Na twee daverend succesvolle seizoenen van de hitserie, kon een derde niet uitblijven. Helaas zorgde het coronavirus voor wat vertraging in het opnameschema. Wanneer we precies kunnen rekenen op het nieuwe seizoen, is vooralsnog niet duidelijk. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!