Premier Rutte in het vliegtuig.

Rutte op het matje geroepen in Kamer wegens vakantie koning

16 oktober 2020 22:15

Er is in Den Haag flink wat discussie ontstaan over de vakantie van koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49). Inmiddels heeft het koningspaar bekendgemaakt dat ze hun vakantie afbreken. GroenLinks laat aan RTL Boulevard weten dat ze Kamervragen hebben gesteld aan premier Rutte (53) over de kwestie.

Niet alleen burgers hebben geen begrip voor de trip van de koning, ook de Tweede Kamer kan er weinig begrip voor opbrengen. Slechts enkele uren nadat het koningspaar is geland in Griekenland, keren ze alweer terug naar Nederland. Mark Rutte was op de hoogte van de voorgenomen reis van de koning. Jesse Klaver laat aan RTL Boulevard weten dat hij direct Kamervragen heeft gesteld en met spoed opheldering wil van Rutte. Zo wil Klaver onder andere weten of Rutte heeft geprobeerd om de koning van zijn reisplannen af te praten.

"Als de koning nu op vakantie gaat is dat echt een verkeerd signaal. We vragen mensen zoveel mogelijk thuis te blijven, dan helpen dit soort berichten niet", liet Klaver eerder deze avond weten. Ook SP, PVDA en D66 hebben verontwaardig gereageerd. Coronaminister Hugo de Jonge gaf eerder nog aan van niks te weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning op vakantie: 'Voelt de sfeer in Nederland niet goed aan'

Met het volgende statement maakten Willem-Alexander en Máxima bekend dat ze geschrokken zijn van de reacties en hun vakantie-adres per direct verlaten. “We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons. We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!