Beeld © ANP

Akwasi's Omroep Zwart nadert 20.000 leden

25 oktober 2020 13:26

Omroep Zwart van Akwasi lijkt op schema te liggen om aan het eind van het jaar 50.000 aspirant-leden te hebben. Een maand na de oprichting hebben bijna 20.000 mensen zich aangesloten bij zijn nieuwe beweging. Dat staat op de website van de aspirant-omroep.

Omroep Zwart beoogt meer diversiteit en meer kleur op de Nederlandse televisie en radio te krijgen. Akwasi is het boegbeeld en een van de bestuurders van Omroep Zwart. Maar achter het initiatief zitten tal van Amsterdamse organisaties. Paradiso, de Melkweg, kledingmerk Patta, chocolademerk Tony’s Chocolonely en muzieklabel Top Notch zijn onder meer verbonden aan het initiatief.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Akwasi: 'Directie Afrika Museum moet overwegen op te stappen'

Omroep Zwart is niet de enige aspirant-omroep die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan. Ook Omroep X, die zich een paar weken geleden meldde, heeft diversiteit als speerpunt. Daarnaast zijn er drie verschillende moslimomroepen en is er een omroep voor Nederlanders met Indonesische wortels.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Akwasi gaat eigen omroep beginnen: Omroep Zwart

Nieuwe omroepen moeten voor 1 januari 2021 50.000 leden hebben. Daarna moeten ze hun plannen overleggen aan onder meer het Commissariaat voor de Media. Uiteindelijk beslist de minister welke omroepen per 2022 worden toegelaten tot het publieke bestel. Er hebben zich al vijftien omroepen gemeld die hiervoor in aanmerking willen komen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!