Corrie van Gorp Beeld © ANP

Corrie van Gorp op 78-jarige leeftijd overleden

23 november 2020 23:04

Actrice Corrie van Gorp is zondag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie maandagavond bekendgemaakt. Corrie overleed in haar slaap.

Corrie van Gorp was bekend als danseres, zangeres, actrice en comédienne. Begin jaren 70 brak zij door toen ze samen met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld.

Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen, was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin ontvangt Media Oeuvre Award

Corrie speelde later in de televisie- en theatershows van André van Duin en scoorde solo een aantal grote hits, waaronder Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter, Alie van de wegenwacht en Ik ben tamboer. Met André vertolkte zij de bekende typetjes meneer en mevrouw De Bok, waarmee ze samen in 2009 een televisie-comeback maakten in de wekelijkse Dik Voormekaar Show.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

André van Duin brengt De Dik Voormekaar Show terug

Haar laatste publieke optredens dateren uit 2009. Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven. In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in de foyer op de eerste etage, een vitrine ingericht met de originele kleding van mevrouw De Bok als permanent eerbetoon aan Corrie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!