Kadabra en Uri Geller (rechts) Beeld © Nintendo / Getty Images

Uri Geller trekt ban op Pokémon na bijna 20 jaar in: 'Sorry voor wat ik heb gedaan'

29 november 2020 11:12

Illusionist Uri Geller heeft spijt van een actie van 20 jaar geleden. Hij verbood Nintendo toen om de Pokémon Kadabra af te beelden op Pokémon-verzamelkaarten. Volgens hem leek het wezentje - met een karakteristieke lepel - te veel op hem.

Geller twittert nu dat hij Nintendo toestemming geeft om de Pokémon weer af te beelden. En dat hij 'oprecht spijt heeft' van wat hij kinderen en volwassenen destijds heeft aangedaan. 

In 2000 sleepte hij Nintendo, de maker van Pokémon-spelletjes en de verzamelkaarten, voor de rechter. Hij zou namelijk zijn afgebeeld als 'kwaadaardig, mysterieus Pokémon-figuurtje', schreef Trouw er destijds over

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote update voor Pokémon Go: hoger level en meer monsters

Kadabra zou een parodie op hem zijn. Geller staat bekend om het buigen van lepels. Bovendien leek de Japanse naam van het wezentje, Yungerer, volgens hem te veel op zijn eigen naam.

Zeldzame kaart

Na de rechtszaak was Kadabra zo'n 17 jaar niet te zien op de verzamelkaarten. In 2003 kwam er voor het laatst een kaart uit waar Kadabra op stond.

Aan de website The Gamer laat Geller nu weten dat hij veel mails krijgt van fans met het verzoek om de ban op te heffen. "Daarom heb ik een brief gestuurd aan Nintendo, met toestemming om de kaart wereldwijd weer uit te geven." Geller voorspelt dat de Kadabra-kaart nu vast 'heel zeldzaam' zal worden.

Bekijk ook: Kijkduin is klaar met Pokémon Go

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!