Quincy Promes gisteren in actie tegen PEC.

Ajacied Quincy Promes gearresteerd om steekpartij

13 december 2020 11:48

Ajax-voetballer Quincy Promes is vanmorgen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij, melden bronnen aan ANP. Daarbij zou een familielid van de voetballer ernstig gewond zijn geraakt, onder andere aan de knie.

Het is niet duidelijk waarom de voetballer vanmorgen pas is opgepakt, want het familielid zou vorige maand al aangifte hebben gedaan. Volgens De Telegraaf kreeg de 28-jarige Ajacied en Oranje-international eind juli op een feest in Abcoude ruzie met een familielid. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar het familielid is die avond zwaargewond geraakt. 

De politie wil alleen bevestigen dat er een 28-jarige Amsterdammer is opgepakt om een incident in Abcoude, maar wil daarbij niet zeggen of het ook om Promes gaat. Het is ook nog niet duidelijk wat voor straf de voetballer boven het hoofd hangt als hij schuldig wordt bevonden. 

Niet op de training

De Ajacied speelde zaterdag de hele wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0) en nam de tweede treffer van Ajax voor zijn rekening. De Amsterdamse club heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op het verhaal. Een woordvoerder wilde wel zeggen dat de speler vanmorgen niet op het trainingsveld is verschenen. 

Promes speelt sinds 2019 voor Ajax, daarvoor kwam hij onder andere uit voor Sevilla en Spartak Moskou. De Amsterdammers hebben ongeveer 15 miljoen betaald voor de vleugelaanvaller. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!