Beeld © ANP

Ajax-speler Quincy Promes ontkent betrokkenheid steekpartij

13 december 2020 14:48

Ajax-voetballer Quincy Promes (28), die vanmorgen is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij, ontkent betrokken te zijn geweest bij de steekpartij. Dat laat zijn advocaat Manon Aalmoes weten.

"Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse"

Promes betwist uitdrukkelijk de beschuldiging. "Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek", aldus zijn advocaat.

Bij de steekpartij, die eind juli zou hebben plaatsgevonden, is een familielid van de voetballer ernstig gewond geraakt. Het is niet duidelijk waarom de voetballer vanmorgen pas is opgepakt, want het familielid zou vorige maand al aangifte hebben gedaan. De Telegraaf meldde eerder dat Promes op een feest in Abcoude ruzie kreeg met een familielid. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk, maar het familielid is die avond zwaargewond geraakt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ajacied Quincy Promes gearresteerd om steekpartij

Promes blijft in ieder geval tot maandag  in de cel zitten. Dat heeft de politie zondag aan RTL Boulevard laten weten. Morgen of dinsdag beslist de officier van justitie of de 47-voudig international wordt voorgeleid.

Promes speelt sinds 2019 voor Ajax. Daarvoor voetbalde hij onder andere voor Sevilla en Spartak Moskou. Ook heeft Promes al 47 interlands gespeeld voor het Nederlands elftal. "Het is een vervelende kwestie", vertelt een woordvoerder van Ajax aan ANP. "Maar als je ergens van wordt beschuldigd, dan wil dat nog niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus nu te voorbarig om er vanuit Ajax iets over te zeggen. De woordvoering loopt via zijn advocate."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Slachtoffer zaak Promes kan niet meer werken na steekpartij

Het slachtoffer van de steekpartij is mogelijk voor het leven getekend door het incident. Het letsel aan zijn knie is zo erg, dat het nog maar de vraag is of dit ooit nog zal herstellen. Dat laat Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het familielid, weten aan RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!