Wendy van Dijk Beeld © ANP

Ex-zakenpartner Wendy van Dijk verdacht van faillissementsfraude

17 december 2020 11:18

Robbert B. (40), die voormalige zakenpartner van Wendy van Dijk (49), wordt verdacht van faillisementsfraude, zo meldt 'De Telegraaf'. Robbert en Wendy liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch wegens een zakelijk conflict.

Robbert B. zette samen met Wendy fitnessbedrijf DISQ op. Het bedrijf ging eerder dit jaar failliet, nadat er flinke onenigheid ontstond tussen de zakenpartners. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt hem er nu van dat hij de voorraad Disqs aan het bedrijf heeft onttrokken en daarbij gebruik zou hebben gemaakt van vervalste aktes.

Ook de vader van Robbert en zijn zwager zijn verdachten in dit onderzoek. Vorige week werden er al invallen gedaan bij een bedrijfspand en vier woningen van de verdachten. Hierbij zijn goederen in beslag genomen die volgens de FIOD zijn onttrokken aan de failliete boedel. Het gaat onder meer om een grote hoeveelheid Disqs die via een andere onderneming van de verdachte alsnog te koop werden aangeboden. De rechter en curator hadden deze voorraad echter aan Wendy toegewezen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk wint slag om failliet fitnessbedrijf DISQ

Daarnaast werd ook de zwager van Robbert, Julius P., gearresteerd. Bij de inval van de FIOD werden bovendien wapens en een hennepkwekerij aangetroffen. De curator die het faillisement van Disq afwikkelt, constateerde eerder al 'onregelmatigheden'. Robbert werd al eens veroordeeld om de voorraad terug te leveren, maar weigerde dat. Ook Wendy heeft al eerder aangifte bij de politie gedaan. 

De FIOD verdenkt de verdachten ervan dat goederen uit een failliete onderneming zijn overgeheveld naar een andere onderneming van de verdachte. Vermoedelijk is op deze wijze minimaal 400.000 euro aan de failliete onderneming onttrokken. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van vervalste aktes.

Alles over deze zaak zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!