Gordon Beeld © ANP

Gordon zit vast in Zuid-Afrika: 'Wil bij vrienden en familie zijn'

22 december 2020 12:04

Toen Gordon (52) eerder in december het vliegtuig naar zijn geliefde Zuid-Afrika pakte, had de zanger waarschijnlijk niet voor mogelijk gehouden dat hij daar vast zou komen te zitten. Toch heeft Gordon grootse moeite om het land te verlaten, zo laat zijn management aan RTL Boulevard weten.

"Met KLM lukt het niet en nu probeert hij via een andere route weer naar huis te komen"

Maar wat heeft Gordon überhaupt in Zuid-Afrika te zoeken als er een negatief reisadvies geldt? "Gordon zou vanwege herstel tot eind januari wegblijven", luidt de verklaring. "Gelet op de huidige omstandigheden en de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus in zowel Europa als in Zuid-Afrika wil hij graag bij familie en vrienden zijn."

Klein probleem: er moet wél een vlucht naar Amsterdam vertrekken als Gordon snel naar huis wil. Laten die vluchten net geschrapt zijn. Het kabinet heeft een verbod ingesteld op vluchten uit Zuid-Afrika, vanwege een nieuwe variant van het coronavirus die daar rondgaat. "Met KLM lukt het niet en nu probeert hij via een andere route weer naar huis te komen. Hij heeft een negatieve coronatest gedaan voor deze vlucht en gaat bij terugkomst alsnog in quarantaine waar hij afgelopen maanden al meerdere malen in heeft gezeten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon blikt terug op 2020: 'Het zag er niet goed uit'

Het is hopen voor Goor dat dit plan lukt. Anders zit er niets anders op dan in Kaapstad blijven en wachten tot hij weer veilig kan reizen. Hoewel het verbod tot uiterlijk 1 januari duurt, gloort er gloort aan de horizon voor Gordon. Reizigers die vastzitten in het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika kunnen snel weer reizen als zij in het bezit zijn van een negatieve coronatest die niet ouder is dan 72 uur. Dat zei minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dinsdagmiddag. Hoe snel dit precies geregeld kan worden, weet Van Nieuwenhuizen niet, maar in ieder geval 'snel'. "Wij zijn nu met vervoerders in gesprek hoe snel we dit kunnen regelen en we hopen dat dat heel snel kan."

Gordon zit er echter niet op te wachten. "Omdat naar alle waarschijnlijkheid de grenzen 1 januari weer opengaan, heeft Gordon toch besloten nu niet via allerlei omwegen naar Nederland te komen maar in Kaapstad te blijven waarbij alle voorzichtigheid in acht wordt genomen tot alles weer veilig is", vertelt het management. "Gordon zou eind januari terugkomen uit Zuid-Afrika en vooralsnog blijft dat nu zo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon: 'Een kind zou mijn redding kunnen zijn'

Ondanks alle tegenslagen het afgelopen jaar lacht het leven Gordon wel weer toe, zo vertelde hij eerder in RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!