Hugo de Jonge Beeld © ANP

Minister Hugo de Jonge voelt zich schuldig tegenover familie

25 december 2020 15:11

Hugo de Jonge (43) is in de YouTube-serie 'Open Kaart' bijzonder openhartig over zijn privéleven. Zo bespreekt hij de tijd die hij mist met zijn familie en het schuldgevoel wat daarmee gepaard gaat.

"Mijn doel is om één keer in de week met mijn gezin te eten en dat kan ik vaak al niet nakomen"

Zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Mireille, zoon Ismael en dochter Sarah, zijn voor de politicus 'zijn alles'. "Van alles in de wereld is er maar één ding dat telt: je gezin", vertelt hij. Toch ziet hij hen sinds het coronavirus ons land bereikte, nog amper. "Mijn doel is om één keer in de week met mijn gezin te eten en dat kan ik vaak al niet nakomen", biecht hij dan ook op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning: 'U bent geen buitenbeentje, u bent onmisbaar'

"Het is voor iedereen natuurlijk een hele heftige en zware crisis", gaat de minister verder. "Vanaf het moment dat ik verantwoordelijk ben geworden sta je 'aan' en ga je niet meer 'uit'. Alle dagdelen moet je paraat staan en dat is best wel eens heftig. Je hebt geen moment van rust en bent altijd aan het werk." 

Zijn vrouw Mireille, met wie hij als samen is sinds de middelbare school, is dan ook zijn rots in de branding. In het weekend probeert hij tijd vrij te maken voor zijn kinderen - wat soms lukt, maar meestal niet. "Ik heb daar best een schuldgevoel over, ik zou er graag meer voor ze zijn", doet de minister een boekje open. "Aan de andere kant: ze weten ook dat als er iets aan de hand is, ik alles uit handen laat vallen. Zij gaan echt voor, de kinderen. En als het nodig is ben ik er natuurlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte droomt nog vaak over zijn overleden moeder

Volgens de minister is het vaccin een 'triomf voor de wetenschap', maar niet iedereen staat te springen om zich te laten inenten: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!