Modeontwerper Pierre Cardin op 98-jarige leeftijd overleden

29 december 2020 13:17

De Frans-Italiaanse mode-ontwerper Pierre Cardin is overleden op 98-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn familie aan het Franse persbureau AFP.

Cardin, in 1922 in Italië geboren, woonde in Parijs. In een ziekenhuis in het westen van de hoofdstad is hij overleden, zegt zijn familie. De oorzaak van zijn overlijden is onbekend.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nikkie Plessen: 'Toekomst mode ligt bij game-industrie'

De ontwerper is geroemd om zijn visionaire creaties en couture, maar ook omdat hij modieuze kleding voor een breder publiek toegankelijk wilde maken. Hij werkte onder meer samen met Jean Paul Gaultier, Schiaparelli en Christian Dior. Hij was ook actief als sieraadontwerper.

Het overlijden van modeontwerper Pierre Cardin heeft online veel reacties uit de modewereld teweeggebracht. Grote namen als Vogue, Dior en Jean Paul Gaultier delen dinsdag een laatste eer. Het tijdschrift Vogue plaatste dinsdag op zijn Franse website een serie van 35 foto's van de modeontwerper. Hierop is niet alleen Cardin zelf te zien tijdens zijn werkzaamheden, maar ook modellen die zijn creaties op de catwalk tonen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zangeres Rihanna aangeklaagd om muziek in reclame cosmeticalijn

In een bericht op Instagram noemt modehuis Dior de ontwerper 'uniek, gepassioneerd en een symbool van Franse excellentie'. Op hetzelfde medium bedankt Jean Paul Gaultier zijn leermeester voor het 'openen van de deuren naar de modewereld en het vervullen van mijn dromen.'

De Nederlandse modeontwerpster Monique Collignon schrijft op Twitter dat er met Cardin een 'groot mode-icoon en visionair' is heengegaan. 'Pionier van de prêt-à-porter. Een inspiratiebron en voorbeeld toen ik op de academie zat.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!